vineri, 23 aprilie 2010

Când mintea ta este plină de gânduri pesimiste şi negative

Tu eşti ceea ce gândeşti!
Când mintea ta este plină de gânduri pesimiste şi negative, tu îţi limitezi şansele de a avea succes şi îţi împiedici mintea să-şi descătuşeze adevăratele puteri.
Indiferent de rasă, religie, mediul din care provii sau în care te afli, vârstă sau sex, ai în tine o putere infinită, care poate îndepărta din calea ta orice obstacol şi te poate propulsa către împlinirea celor mai puternice dorinţe ale tale.
Cu această putere, tu poţi crea, construi şi consolida orice aspect al vieţii tale. Care este această putere despre care vorbim? Această putere constă în capacitatea de a-ţi alege propriile gânduri. Gândeşte-te la aceasta. Gândurile tale reprezintă singurul lucru asupra căruia deţii un control total, deoarece nimeni nu te poate impune ce şi cum să gândeşti.
Tu nu ai dreptul să subestimezi importanţa gândurilor tale. Tu eşti ceea ce gândeşti!
Emerson a spus: „Un om este ceea ce gândeşte întreaga zi.” Cu alte cuvinte, gândurile tale te fac să devii persoana care eşti. Nu ai cum să fii altceva!
Este un fapt recunoscut că gândurile tale zilnice ajung să influenţeze persoana care devii.
De exemplu:
Dacă ai gânduri lipsite de convingere, vei fi o persoană neconvingătoare.
Dacă ai gânduri pline de încredere, vei deveni o persoană încrezătoare.
Dacă ai gânduri puternice, vei deveni o persoană puternică.
Dacă gândurile tale sunt pline de autocompătimire, vei ajunge o persoană care îşi plânge de milă.
Dacă ai gânduri pline de iubire, vei deveni o persoană iubitoare.
Dacă ai gânduri pline de temeri, vei deveni un fricos.
Dacă te gândeşti mereu la toate motivele din cauza cărora nu vei reuşi niciodată în viaţă, tu creezi o persoană care are toate motivele din lume să nu reuşească şi care este destinată eşecului.
Otrava ucigătoare a influenţelor negative
Dacă este atât de uşor să atragi succesul doar concentrându-te asupra gândurilor şi acţiunilor pozitive, atunci de ce există încă atât de mulţi oameni care nu reuşesc în viaţă?
Totul se reduce la slăbiciunea obişnuită a oamenilor de a-şi expune mintea influenţelor negative ale celorlalţi. Această influenţă negativă se formează de la o vârstă tânără, iar efectele acestei otrăvi sunt din ce în ce mai puternice pe măsură ce anii trec, asemenea buruienilor dintr-o grădină neîngrijită.
Micul întreprinzător
Vreau să examinăm această idee în profunzime. Când erai copil şi vremea era ploioasă, cum te simţeai? Bănuiesc că erai extrem de încântat la gândul că te vei juca în băltoace şi în noroi. Poate îţi plăcea să stai înăuntru, la căldură, ascultând ploaia. Dacă ningea, probabil erai şi mai încântat la gândul că vei face un om de zăpadă, că te vei bate cu bulgări de zăpadă cu prietenii sau că tata te va învăţa să schiezi sau să patinezi. Posibilităţile de aventură erau nenumărate, fie că ploua, ningea sau era soare.
Dacă te trezeai într-o zi ploioasă sau cu zăpadă, probabil că mama, tata, pesoana care prezenta ştirile meteo sau alţi adulţi bombăneau sau se plângeau la nesfârşit despre ce zi urâtă urma să fie. Probabil că persoana de la meteo anunţa acest lucru cu o voce gravă şi solemnă: „Îmi pare rău că sunt mesagerul acestor veşti neplăcute, dar, din păcate, astăzi va fi o zi urâtă, cu multă ploaie. În plus, pentru a înrăutăţi situaţia, în unele zone vor fi şi ninsori. Aerul se va răci şi mai mult pe măsură ce vor trece zilele.”
Când eşti copil, vremea pare grozavă până când rubrica meteorologului îţi schimbă starea de spirit sau până când mama, tata sau alţi adulţi îşi spun părerea despre această zi „urâtă”.
Când eşti copil, nu te plângi niciodată pe vreme, până când ceilalţi nu te influenţează şi nu te învaţă altfel. Toate lucrurile par bune, când eşti copil. Simţi că poţi cuceri lumea, poţi realiza imposibilul, poţi demara o aventură, poţi crede cu tărie în tine însuţi, simţi că poţi fi şi poţi face tot ce îţi doreşti şi îţi plac toate tipurile de vreme.
Totul până când ţi se spune altfel, până când îţi sunt influenţate pentru totdeauna gândurile şi credinţele.
Este un fapt cunoscut că cel puţin 8 din 10 copii, care merg la grădiniţă sau la şcoală, au la început o părere bună despre ei înşişi. Aceasta înseamnă că cel puţin 80% dintre noi ne începem vieţile cu o părere bună despre sine. Din păcate, pe măsură ce copiii cresc, numărul celor care continuă să creadă acest lucru scade dramatic. La vârsta adolescenţei situaţia este catastrofală.
Cine ne fură stima de sine?
Este şocant faptul, dovedit ştiinţific, că mai mult de 75% din adulţi suferă de o stimă de sine scăzută. Poţi să crezi acest lucru? Doar 1 din 4 adulţi se simte bine cu el însuşi. Între vârsta de cinci ani şi maturitatea timpurie, cei mai mulţi dintre noi suferă de o scădere dramatică a stimei de sine. De ce se întâmplă acest lucru?
Indiferent cine suntem, toţi ne-am născut cu mintea curată şi pozitivă. În această fază, nu suntem conştienţi de ce este bine şi ce este greşit, bun sau rău şi de ce putem sau nu face. În timp, asemenea unui burete, mintea noastră absoarbe influenţele din mediu şi de la oamenii care ne înconjoară.
Până la vârsta şcolii, majoritatea copiilor sunt expuşi doar la influenţele negative din familie. În acest răstimp, cei mai mulţi copii se consideră câştigători şi sunt siguri pe ei înşişi. Odată ce începe şcoala şi anii trec, ei devin din ce în ce mai vulnerabili la influenţele negative ale celorlalţi: familia, profesorii, prietenii, televiziunea, cărţile şi alte medii de comunicare.
Pe măsură ce sunt asediaţi de influenţe negative, ei încep să-şi piardă încrederea în sine şi devin nesiguri de abilităţile lor.
Dacă în timpul copilăriei ai parte de influenţe pozitive şi eşti convins că posezi capacitatea de a realiza lucruri măreţe, atunci este foarte probabil să realizezi lucruri importante la maturitate, indiferent ce provocări sau obstacole vei întâmpina.
Scopul meu este să te ajut să redescoperi copilul din tine şi să îţi arăt că ai capacitatea de a realiza lucruri extraordinare, indiferent de circumstanţele tale trecute sau actuale.
Bună dimineaţa! Şi tu poţi fi un învingător!
autor: Valentin DOLGANIUC

flagcounter