marți, 24 martie 2009

Hai sa trecem de probleme

Toti avem probleme si inca multe. Pentru tine problemele tale sunt cele mai importante din lume. E normal sa fie asa. Suntem egoisti si ne gandim la ceilalti doar daca problemele lor ne rezolva noua alte probleme intr-o anumita masura.

Vreau sa va zic despre o parte a caracterului uman care se numeste, sau este mic ca un microb care infecteaza cele mai multe persoane, cu un titlu “Hai sa-mi plang de mila”, sau " Sa fiu o jertva si sa ma pling mereu ca nu imi merge ". Functioneaza simplu, in doar 3 pasi si este extrem de contagios .

Pasul 1. Te uiti in oglinda, te gandesti la toate esecurile pe care le-ai avut in viata si incepi sa dai vina pe tot ce-ti vine in minte, pe toti ce iti vin la acel moment in minte, mai putin pe tine. Lucrurile merg rau in viata ta pentru ca :

parintii nu s-au purtat cum trebuie cu tine si te-au tinut prea din scurt. prietenii te-au tradat. iubita sau iubitul te-a inselat. seful e un oportunist care profita de tine. colegii de facultate ar face orice ca sa obtina ce vor. jobul e nesatisfacator si evolutia in cariera se face doar pe spaga si pile .

BLA BLA BLA si multe puncte .....................................................................

Pasul 2. Dupa ce ai completat pasul 1 incepi sa plangi. Chiar fortat. Scoate niste lacrimi de crocodil acolo in oglinda. Ajuta la efectul de a te simti mizerabil - trebuie sa te simti acuma ca sa scoti tot raul din tine.

Pasul 3. Suna-ti prietenii si plange-te. Spune-le ce probleme mari ai tu. Pune-ti status pe messenger, twitter, facebook, hi5 cu : “sufar”, “dezamagita” , “viata asta…” . Fa-i pe toti sa se simta vinovati ca tu te simti rau sau prost - asta deja alegi tot tu.

P.S.Garantat ca vei avea o saptamana de depresie. Te face ca nou dupa asa o stare, daca vrei neaparat sa plangi acum nu mai sta la PC.

Ok, destul cu plingerea de sine si a face din tine o jertva de care toti trebuie sa aiba mila. Sunt oameni cu MULT mai multe probleme decat tine. Oameni care zambesc si ii fac pe altii sa se simta bine desi mananca doar o data in zi, sau poate azi cind lai vazut sau vazuto era flamind(a) si totusi ti-a zimbit deoarece el(ea) stie ca pe tine nu te intereseaza problemele lui . Oameni care au experimentat suferinta fizica, tortura, saracia, abandonul, frig; ei merg inainte si nu se pling altora pentru ce a fost cindva, poate a fost o experienta neplacuta - dar anume acel fapt ia ajutat sa merga mai departe .

Priveste-i si gandeste-te ce poti face tu sa schimbi lucrurile din jurul tau in bine ?

poate pentru tine - poate pentru ei

" Succes in toate "

flagcounter