miercuri, 21 decembrie 2011

pentru a căpăta mai multă încredere în tine

Toţi marii lideri au o trăsătură comună - încrederea de sine, acel sentiment că pot trece peste orice obstacole pentru a ajunge unde îşi doresc. Daca nu te-ai născut cu această calitate, nu te da bătut. Există câteva trucuri miraculoase. 
 
Construirea încrederii în propria persoana este un proces de durată, însă dacă ai uneltele pozitive, rezultatele se vor face simţite imediat.

Iată care sunt cei 5 paşi pe care trebuie să-i parcurgi pentru a simţi că nimic nu-ţi stă în cale, conform Forbes.com.

Pasul 1 - Înţelege cauzele

Îndoiala în propria-ţi persoană s-a înrădăcinat în tine încă din copilărie. De obicei, ne dorim să fim puternici precum părinţii noştri. Acest lucru nu este greşit, însă să-i punem pe părinţi pe un piedestal este.

Pe parcursul vieţii, ne confruntam în permanenţă părerea despre noi înşine cu imaginile părinţilor, imagini care sunt de obicei nerealiste. Nimeni nu se poate ridica la aceste standarde, aşa că, în timp, ajungem să ne îndoim că putem face ceva de calitate.

Pasul 2 - Acceptă

Există o şcoală de psihoterapie care practică "terapia prin acceptare". Aceasta se bazează pe ideea că după ce vei recunoaşte că ai o problemă, stresul cauzat de aceasta se va diminua considerabil.

Toată lumea, chiar şi superstarurile, simt de foarte multe ori că şi-au ratat viaţa. Nimeni nu este perfect.

Pasul 3 – Asumă-ţi vina

Este posibil că acceptarea problemelor să nu fie posibilă fără a-ţi împărtăşi anxietatea cu cineva apropiat.

Crezi că nu vei reuşi să ţii o prezentare? Ţine una în faţa prietenilor tăi. Te îndoieşti că impui respect? Cere părerea unei persoane pe care o admiri.

Pasul 4 - Priveşte datele problemei

Dacă o persoană claustrofobică rămâne blocată în lift, îi este foarte greu să creadă că ascensorul va porni imediat. Frica şi panica preiau conducerea.

La fel se întâmplă şi când nu avem încredere în noi, însă dacă te străduieşti să priveşti raţional datele problemei vei vedea că nu există niciun motiv să te panichezi.

Pasul 5 - Ţine minte că nimic nu te ameninţă

Poţi face faţă chiar şi unui eveniment îngrozitor dacă îţi spui în permanenţă că ai în tine tot necesarul pentru a trece peste. Nu uita niciodată acest lucru!

flagcounter