vineri, 30 mai 2008

Legea Nr 5 – Ea si Fa

Legea Nr 5 – Ea si Fa   In ani ’70 a secolului trecut, o echipa de tineri sau adunat si au inceput sa se ghindeasca, deoarece au dorit sa faca un produs care va concura cu « Adidas ». Mult se contrau dar fara sa ajunga la la o intelegere.   Dupa ceva timp, unul din ei a zis « Gata, ce noi vorbim atit de mult, nu are nici un sens, trebuie sa luam si sa facem ceva ». Toti de indata au inteles ce a a vut el in vedere. « Nu trebuie sa ascultam ce zic altii, e timpul sa ne apucam de lucru ». Aceste cuvinte atit de tare ea inspirat pe toti caci ei au decis ca aceasta fraza sa fie deviza lor. Ei au comandat maiouri cu acet logo « ea si fa ceva » - si le purtau cu totii cind lucrau.   Cred ca ati inteles de cine e vorba, da ? e compania « NIKE » care a intrecut « Adidas » in vinzari timp de citiva ani, si a devenit un monopol in domeniul hainelor sportive. Chiar si astazi acesti colaboratori poarta la serviciu aveste maiouri « Ea si fa » - « Just do it » Pe timpul lui Socrate, in vremurile antice, el a dat o denumire unui anumit criteriu de oameni « Eu spun oamenilor Lenosi – acelora care pot sa faca mai mult in viata »   Multi oameni sufera de « sindromul cascadei ». « Multi oameni se arunca in riul vietii fara asi stabili un curs bine determinat. Ei pur si simplu plutesc in acet riu si se duc impreuna cu apa. Acesti oameni se simt incapabili de a-si controla viata si nu interprind nici o actiune. Iar intr-o anumita zi se trezesc si observa ca viata lor nu e cea pe care si-o doresc »
Cele mai dese aminari a actiunilor facute de oameni :
1 – Se intimpla sa aminati actiunile d-ra din motive de a nu gresi ? Iti este friga de a te face de rusine ? 2 – Aveti de facut asa treburi pa care inca nu le faceti, deoarece crede-ti ca pentru aceasta nu a venit timpul potrivit ? 3 – Iti pare ca pentru anumite actiuni ai nevoie de o pregatire mai speciala ? mai multa experienta, o sustinere mai puternica 4 – Crezi ca sansa iti cade doar o data in viata ? si nu trebuie sa grabesti acest moment sa apara, deoarece inca nu sinteti gata pentru aceasta ? 5 – Vrei sa schimbi anumite situatii din viata ta ? 6 – Crezi uneori ca visele tale sunt ceva ireal ? Si daca ai raspuns la macar o intrebare cu da !!! atunci iti spun ca « Cel mai buna moment ca sa incepi sa iti scimbi viata e chiar acum » Tot ce e maret sa inceput de la minor, totul se construeste pe erori facute de noi la inceput Greselile sunt importante, ele sunt temelia reusitei tale. « E mai bine sa incepi facind erori – decit sa amini acest lucru din frica de a actiona » « Cea mai buna cale de a reusi e de a merge inainte si a capata experineta » Multi se mint tot pe ei si zic « Cind voi fi mai vesel, cind voi avea mai mult entusiasm sau nergie – eu voi incepe a fuge dimineata » Nu e drept « Energia va veni atunci cind vei incepe a fugi »
Partea Practica :
1. Voi incerca sa fac o lista macar din 5 lucruri pe care le amin pentru mai pe urma, si dupa care voi decide care le pot face chiar azi. 2. Ma voi uita in visele mele si voi incerca sa ma apropii de cea care e mai aproape de realizare. 3. Care e adevaratul motiv care ma face sa amin aceste actiuni, care e motivul ? De ce aminam ? 4. Ea si fa, viata nu e scurta – noi incepem a o trai tirziu Va continua ...

flagcounter