vineri, 20 martie 2009

Devina Ambitios - cauta calea ta

Un copil a ajuns la marginea oraşului, acolo erau amplasate loturi de pământ ale orăşenilor. Doi proprietari îşi lucrau pământul incetul cu incetul, dar loturile lor se deosebeau foarte mult unul de altul. Primul era mai burienos şi proprietarul era foarte supărat din această cauză. Al doilea lot era îngrijit, şi proprietarul era bine dispus, aveai impresia că această activitate îi aduce mare satisfacţie. Copilul a decis să facă cunoştinţă cu cel bine dispus ca să afle de ce această munca il motiveayă si mai mult să muncească. " Cum de reuşeşte atât de uşor, iar vecinul său se căzneşte fără nici un rezultat? " Acesta i-a răspuns: „Şi eu munceam la fel înainte, fără a reuşi să stârpesc buruienile. Nu reuşeam niciodată să smulg toate rădăcinile şi cele rămase dădeau fire noi. Ele creşteau mai repede decât prăşeam eu, şi atunci am decis să aplic altă tactică. Eu am găsit un soi de flori, care creşteau mai repede decât buruienile. Foarte curând ele au înăduşit toate buruienile, iar lotul a devenit curat”. Alături de cele două loturi era unul pe care creşteau doar plante otrăvitoare. Proprietarul i-a explicat că este proprietatea unui medic vestit şi că acesta este cel mai deştept dintre ei. Din plantele otrăvitoare el prepară medicamente. El ştie sa scoatp roade din aceste plante - nu-i este frica de cit de burienos ar fi pamintul lui.

Zece sfaturi practice Dacă eşti dominat de frică, citeşte aceste zece sfaturi: 1. Întreabă-te: „Ce s-a întâmplat cu fricile mele din trecut?” Vei înţelege că doar 5% dintre toate fricile tale au devenit realitate. Întreabă-te cât de argumentate sunt temerile tale? Poate că îţi faci griji degeaba?

2. Scrie cinci lucruri care-ţi trezesc sentimentul de recunoştinţă. Spune-ţi: „Până acum totul a fost în ordine, şi cu această problemă mă voi isprăvi”.

3. Unele situaţii, de care ne este frică, pot apărea în viitor în viaţa noastră, dar e posibil să nu apară niciodată. De ce să-mi fac griji astăzi?

4. Convinge-te pe tine că ziua de azi va avea un final fericit. Şi cea de mâine la fel. Viaţa este compusă din zile separate, care vin una după alta. 5. Dacă frica este prea mare, discută cu un învingător. În prezenţa lui, frica ta va dispărea.

6. Acţionează. Nu este uşor atunci când eşti dominat de frică, dar este necesar. Frica este mai puternică anume atunci când nu acţionăm.

7. Nu te întreba niciodată dacă vei reuşi. Întrebarea trebuie să sune altfel: „Cum voi reuşi?” orice s-ar întâmpla, vei găsi soluţia corectă.

8. Imaginează-ţi situaţii de succes. Inventează o istorioară despre tine cu un final fericit.

9. Ascultă muzica care-ţi place. Frica va dispărea, ca şi cum nici nu a fost.

10. Citeşte jurnalul tău de succes. Imediat îţi vei aminti că eşti un om norocos şi nu ai nici un temei să te nelinişteşti.

" Nu ideea ta conteaza - dar ambitia cu care mergi spre realizarea ei "

" Viteaz este cel care merge înainte, în pofida greutaţilor."

" Frica este o derivată a evenimentelor, care nu vrem să aibă loc. Cu cât mai vii şi cu cât mai des apar ele, cu atât mai mare este frica. "

" E greu s-o învingi, dar este posibil de a o face aliat sau de a-i contrapune un sentiment mai puternic mai mareţ. "

" Noi suntem capabili să luptăm cu ceea ce ne otrăvească viaţa. "

flagcounter